Nihon Karate-dō

Om oss

Här kan du läsa lite om klubben!

Grupp 1-3 (Barn)

Grupp 1,2 och 3 utgörs av barngrupperna. Deras träningspass består främst utav grundtekniker och kata. Beroende på grupptillhörighet får man lära sig olika kator. Därtill får barnen i grupp 2 och 3 lära sig kumite (sparring). I träningspassen ingår dessutom lekar och en avslutande styrketräning som utgörs av bland annat armhävningar och situps.

Innehållet i barnens träningspass är anpassat efter vad de kommer att graderas på i slutet av varje termin.

Grupp 4

Grupp 4 utgörs av en blandgrupp (vuxna och barn). Deras träningspass är centrerade kring grundtekniker och kumite (sparring), där även vitbältare får lära sig kumite. Träningspassen avslutas med en styrketräning beståendes av bland annat armhävningar och situps.

De som vill lära sig kata och så småningom graderas får möjligheten till det. Detta är dock inte lika centralt som för barnen. Det går utmärkt att endast träna för att hålla sig i form, utan att graderas.

Klubben

Nihon Karate Do grundades år 2012 av Miroslav Femic. Vid den tiden hölls karateträningarna i Botkyrkahallen. Sedan dess har vi även tränat i Rikstenshallen, Banslättskolan och på Alfred Nobels Allé 216. 

Numera är klubben återigen belägen i en av lokalerna på Banslättskolan.